Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lasagne z mletého masa Lasagne z mletého masa Hlavní jídla
30. 05. 2018

Lasagne z mletého masa

Ingredience
- +
  • lasagne: 300 g
  • mleté hovězí maso: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • malá mrkev: 1 ks
  • loupaná rajčata z konzervy: 2 ks
  • rajčatové pyré: 4 PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • mléko: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 KL
  • strouhaný sýr: 100 g
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Lasagne z mletého masa – recept

Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, očištěnou mrkev nakrájenou na tenké nudličky podusíme dalších 5 minut

V dalším hrnci si uděláme bešamel. Rozpustíme máslo, ke kterému přisypeme mouku, zamícháme a přilijeme mléko. Povaříme asi 10 - 15 minut, lehce osolíme a opepříme.

Na dno zapékací mísy vymazané olejem vyskládáme lasagne, na které dáme masovou směs, zalijeme trochou bešamelu, zasypeme sýrem a opět vyskládáme lasagne. Jednotlivé vrstvy střídáme tak, aby poslední vrstvou byl sýr. Lasagne z mletého masa pečeme do změknutí těstovin (dle návodu na obalu) a dozlatova. 

Lasagne z mletého masa podáváme s čerstvou zeleninou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lasagne-s-veprovym-masem-.jpg Hlavní jídla

Lasagne s vepřovým masem

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel a nakonec…

Doporučené recepty

Zavařování rajčat

Ostatní: Zavařování rajčat

Zavařovací sklenice pořádně vymyjeme. Rajčata omyjeme. Pokud nám nevadí slupky, můžeme je zavařit i se slupkami. V…

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, žervé, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná vejce a…

Jehněčí na česneku

Hlavní jídla: Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a…

Pravá anglická snídaně

Ostatní: Pravá anglická snídaně

Na velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém necháme restovat klobásky a žampiony. Po pěti minutách k nim přidáme…