Lasagne z mletého masa
Ingredience
- lasagne: 300 g
- mleté hovězí maso: 250 g
- cibule: 1 ks
- malá mrkev: 1 ks
- loupaná rajčata z konzervy: 2 ks
- rajčatové pyré: 4 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- mléko: 100 ml
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 KL
- strouhaný sýr: 100 g
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lasagne z mletého masa – recept
Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, očištěnou mrkev nakrájenou na tenké nudličky podusíme dalších 5 minut.
V dalším hrnci si uděláme bešamel. Rozpustíme máslo, ke kterému přisypeme mouku, zamícháme a přilijeme mléko. Povaříme asi 10 - 15 minut, lehce osolíme a opepříme.
Na dno zapékací mísy vymazané olejem vyskládáme lasagne, na které dáme masovou směs, zalijeme trochou bešamelu, zasypeme sýrem a opět vyskládáme lasagne. Jednotlivé vrstvy střídáme tak, aby poslední vrstvou byl sýr. Lasagne z mletého masa pečeme do změknutí těstovin (dle návodu na obalu) a dozlatova.
Lasagne z mletého masa podáváme s čerstvou zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.