Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lasagne z mletého masa Hlavní jídla
30. 05. 2018

Lasagne z mletého masa

Ingredience
- +
  • lasagne: 300 g
  • mleté hovězí maso: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • malá mrkev: 1 ks
  • loupaná rajčata z konzervy: 2 ks
  • rajčatové pyré: 4 PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • mléko: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 KL
  • strouhaný sýr: 100 g
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Lasagne z mletého masa – recept

Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, očištěnou mrkev nakrájenou na tenké nudličky podusíme dalších 5 minut

V dalším hrnci si uděláme bešamel. Rozpustíme máslo, ke kterému přisypeme mouku, zamícháme a přilijeme mléko. Povaříme asi 10 - 15 minut, lehce osolíme a opepříme.

Na dno zapékací mísy vymazané olejem vyskládáme lasagne, na které dáme masovou směs, zalijeme trochou bešamelu, zasypeme sýrem a opět vyskládáme lasagne. Jednotlivé vrstvy střídáme tak, aby poslední vrstvou byl sýr. Lasagne z mletého masa pečeme do změknutí těstovin (dle návodu na obalu) a dozlatova. 

Lasagne z mletého masa podáváme s čerstvou zeleninou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lasagne-s-veprovym-masem-.jpg Hlavní jídla

Lasagne s vepřovým masem

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel a nakonec…

Doporučené recepty

Ořechová bábovka

Dezerty: Ořechová bábovka

V míse vyšleháme cukr se žloutky. Šleháme alespoň 5 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Potom k ní…

Vepřové v mrkvi

Hlavní jídla: Vepřové v mrkvi

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, papriku, trochu oleje a necháme v…

Špecle se sýrovou omáčkou

Hlavní jídla: Špecle se sýrovou omáčkou

Špecle uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle receptu na špecle.  Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…