Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí vanilková zmrzlina Dezerty
15. 05. 2018

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience
- +
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • žloutky: 5 ks
  • smetana ke šlehání 33 %: 500 ml
  • moučkový cukr: 60 - 80 g
  • vanilkový cukr: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Domácí vanilková zmrzlina - recept

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme vanilkový lusk, přecedíme přes sítko, necháme vychladnout a vlijeme do nádoby vhodné do mrazáku. 

Domácí vanilková zmrzlina se během mrazení musí každých 30 minut po dobu 4 hodin promíchat

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_69430009_xs.jpg Dezerty

Vanilkový krém

400 ml smetany nalijeme do hrnce, přidáme cukr a pomalu zahříváme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrabeme semínka, která přidáme ke smetaně, stejně tak lusk. Ve zbytku smetany rozšleháme…

Doporučené recepty

Kachní játra restovaná

Hlavní jídla: Kachní játra restovaná

Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na…

Pečený losos

Hlavní jídla: Pečený losos

Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout. Lososa očistíme,…

Domácí rajčatový džus

Nápoje: Domácí rajčatový džus

Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme…

Pražma na bylinkách

Hlavní jídla: Pražma na bylinkách

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu…