Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Trhané vepřové maso Hlavní jídla
16. 01. 2018

Trhané vepřové maso

Ingredience
- +
  • vepřové maso (ramínko, plec nebo krkovice): 500 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • rozmarýn - snítky: 1 ks
  • tymián - snítky: 1 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Trhané vepřové maso - recept

Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Troubu rozehřejeme na 220 °C, maso pečeme odkryté 30 minut, poté stáhneme teplotu na 130 °C, maso přikryjeme nebo zabalíme do alobalu a pečeme 5 - 6 hodin. Necháme 10 minut odpočinout a ještě horké maso natrháme pomocí dvou vidliček. 

Trhané maso můžeme plnit do rozpůlených bulek na hamburgery nebo ciabatty a doplnit o čerstvou zeleninu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomalu-pecena-krkovice.jpg Hlavní jídla

Pomalu pečená krkovice

Dno pekáče vymažeme sádlem, pokladem cibulí nakrájenou na širší kolečka, na cibuli položíme krkovici osolenou a opepřenou ze všech stran, kterou můžeme svázat provázkem, aby při pečení držela tvar. Krkovici…

Doporučené recepty

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Polévka z růžičkové kapusty

Polévky: Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na…

Batátové hranolky s dipem

Přílohy: Batátové hranolky s dipem

Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a…

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …