Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Dušené kedlubny Přílohy
16. 05. 2018 Přečteno: 1174x

Dušené kedlubny

Ingredience
- +
  • větší kedlubny: 2 ks
  • máslo: 1 PL
  • zakysaná smetana: 120 ml 
  • cukr krupice: 1  KL
  • ocet: 1  KL
  • petrželová nať: 1  KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Dušené kedlubny - recept

Dušené kedlubny - recept

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit. Osladíme, opepříme, případně dosolíme, ochutíme octem, přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a necháme už jen krátce přejít varem. Podle potřeby zředíme vývarem s kedlubny.

Dušené kedlubny podáváme k pečeným nebo vařeným bramborám, hodí se i jako příloha k masu. 

Tip: Kedlubnová nať obsahuje mnoho prospěšných látek pro lidské zdraví, proto ji po důkladném omytí můžeme k dušeným kedlubnám také přidat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dusene-hovezi-se-zeleninou.jpg Přílohy

Dušené hovězí se zeleninou

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a smícháme s hořčicí. V hrnci nebo hlubší pánvi necháme vyškvařit slaninu a zprudka na ní osmahneme maso ze všech stran. Odložíme ho na teplé místo. Ve výpeku necháme…

Doporučené recepty

Salát z cukety a kuřecího masa

Saláty: Salát z cukety a kuřecího masa

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme asi 1 hodinu v…

Marcipán ze sušeného mléka

Ostatní: Marcipán ze sušeného mléka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Cukr smícháme se sušeným mlékem a přidáme máslo. Důkladně promícháme a…

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…

Alsaský cibulový koláč

Předkrmy a chuťovky: Alsaský cibulový koláč

Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme…