Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené kedlubny Přílohy
16. 05. 2018

Dušené kedlubny

Ingredience
- +
  • větší kedlubny: 2 ks
  • máslo: 1 PL
  • zakysaná smetana: 120 ml 
  • cukr krupice: 1  KL
  • ocet: 1  KL
  • petrželová nať: 1  KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Dušené kedlubny - recept

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit. Osladíme, opepříme, případně dosolíme, ochutíme octem, přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a necháme už jen krátce přejít varem. Podle potřeby zředíme vývarem s kedlubny.

Dušené kedlubny podáváme k pečeným nebo vařeným bramborám, hodí se i jako příloha k masu. 

Tip: Kedlubnová nať obsahuje mnoho prospěšných látek pro lidské zdraví, proto ji po důkladném omytí můžeme k dušeným kedlubnám také přidat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dusene-hovezi-se-zeleninou.jpg Přílohy

Dušené hovězí se zeleninou

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a smícháme s hořčicí. V hrnci nebo hlubší pánvi necháme vyškvařit slaninu a zprudka na ní osmahneme maso ze všech stran. Odložíme ho na teplé místo. Ve výpeku necháme…

Doporučené recepty

Řeřichový krém s hráškem

Polévky: Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme,…

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Baba Ganoush

Hlavní jídla: Baba Ganoush

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50…

Žampionová pomazánka

Pomazánky: Žampionová pomazánka

Žampiony očistíme a podusíme společně s rozmarýnem v pánvi se lžicí oleje. Žampiony necháme vychladnout, můžeme je…