![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kachna na pomerančích](/img/clanky/be4dd5dcbfc001fdde7724a44e9e69a8/kachna-na-pomerancich.webp)
Kachna na pomerančích
Ingredience
- mladá kachna: 1 ks
- bio pomeranče: 3 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- snítky tymiánu: 3 ks
- snítky rozmarýnu: 2 ks
- máslo: 1 PL
- suché bílé víno: 200 ml
- máslo: 1 PL
- bobkový list: 2 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachna na pomerančích - recept
Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně osolíme a opepříme (i zevnitř). Jeden oloupaný a nakrájený pomeranč, polovinu tymiánu, polovinu rozmarýnu, na plátky nakrájený česnek a bobkový list smícháme, touto směsí naplníme kachnu a otvor zašijeme.
Pekáč potřeme olejem, vyskládáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli, zbytek rozmarýnu a tymiánu, vložíme kachnu, podlijeme bílým vínem a šťávou z 1 pomeranče, přikryjeme a pečeme při teplotě 190 °C asi 1 - 1,5 hodiny (podle velikosti kachny). Do pekáče přidáme na kolečka nakrájený poslední pomeranč a odkrytou kachnu pečeme ještě asi 35 - 45 minut dozlatova. Úplně nakonec můžeme zapnout vrchní gril na propečenou kůrku.
Kachnu vyjmeme, odstraníme větvičky tymiánu a rozmarýnu, pomeranče a výpek rozmixujeme nebo propasírujeme. Pomeranče použijeme později jako oblohu na talíři. Omáčku zahřejeme a necháme v ní rozpustit máslo.
Kachna na pomerančích se může podávat s červeným zelím, knedlíkem nebo opékanými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.