Fish and chips
Ingredience
- treska: 350 g
- hladká mouka: 70 g
- vejce: 1 ks
- cukr: 1 KL
- perlivá voda: 120 ml
- citrónová šťáva: 1 KL
- brambory: 350 g
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fish and chips - recept
Brambory nakrájíme na hranolky a necháme asi 10 minut namočené ve studené vodě. Scedíme, hranolky osušíme utěrkou. Mezitím si připravíme těstíčko z hladké mouky, soli, pepře, cukru, perlivé vody a žloutku. Promícháme dohladka a na závěr opatrně zamícháme vyšlehaný bílek.
Omyté a osušené rybí maso osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Hranolky také osmažíme ve větší vrstvě oleje dle požadovaného propečení a barvy. Rybu nakonec zakapeme citrónovou šťávou.
Fish and chips je tradiční pokrm anglické kuchyně.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.