Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Frittata Předkrmy a chuťovky
22. 03. 2016

Frittata

Ingredience
- +
  • papriková klobása nebo chorizo: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 6 ks
  • vejce: 5 ks 
  • olivový olej: 2 PL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • brambory: 2 ks
  • čedar: 80 g
  • cherry rajčátka: 6 ks
  • hrst petrželové natě
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Frittata – recept

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu a opékáme ještě asi minutu. Děrovanou lžící vytáhneme slaninu i klobásu a dáme stranou. V míse rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a rozšleháme. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, půlku sýra, opečenou klobásu se slaninou a uvařené brambory. Do pánve vlijeme vaječnou směs, kterou stejnoměrně rozhrneme a pomalu opékáme asi 5 minut. Po dobu opékání rozložíme nahoru na polovinu nakrájená cherry rajčátka a posypeme sýrem. Pokud máme frittatu zespod zlatavou, vložíme do rozehřáté trouby, až se sýr nahoře roztaví. Frittatu necháme na 5 minut odstavenou, sesuneme opatrně na prkénko, rozkrájíme na výseče a posypeme perželkou. Podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_68432218_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Bramborová omeleta

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu zlehka opečeme, až pustí tuk, přidáme cibuli a necháme společně orestovat. Přidáme brambory, opět…

Doporučené recepty

Tvarohové vafle

Dezerty: Tvarohové vafle

Vejce promícháme s tvarohem, přidáme strouhaný kokos a javorový sirup. Mouku smícháme s jedlou sodou a spojíme s…

Višňová polévka

Polévky: Višňová polévka

Višně zbavíme pecek, zalijeme studenou vodou, přidáme hřebíček, skořici, nastrouhanou kůru z citronu, přivedeme k…

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Domácí dýňový džus

Nápoje: Domácí dýňový džus

Dýni nakrájíme na kostičky, přidáme cukr a kyselinu citronovou, zalijeme 500 ml vody a necháme 24 hodin odpočívat.…