Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Gratinovaný květák Gratinovaný květák Hlavní jídla
18. 03. 2016

Gratinovaný květák

Ingredience
- +
  • malý květák: 1 ks 
  • rajčata: 3 ks
  • sůl 
  • olej 
  • Gratinovací směs: 
  • sýr: 100 g
  • bílky: 2 ks
  • mléko: 4  PL
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Gratinovaný květák – recept

V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme tukem a rozsekaný květák do něj vložíme společně s nakrájenými rajčaty, pokapeme olejem. Naneseme směs rozšlehaných bílků se sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 °C. Povrch ještě ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Ztracené vejce

Předkrmy a chuťovky: Ztracené vejce

Na ztracená vejce potřebujeme co nejčerstvější vajíčka. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžíci octa. Každé…

Bylinkové brambory

Přílohy: Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem,…

Salát z řapíkatého celeru

Saláty: Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…