Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Grilovaná krkovice Hlavní jídla
06. 06. 2018

Grilovaná krkovice

Ingredience
- +
  • krkovice: 400 g
  • olej: 150 ml
  • hořčice dijonská: 2 PL
  • světlé pivo: 150 ml
  • sójová omáčka: 1 PL
  • koriandr mletý: 1 KL
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Grilovaná krkovice – recept

Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme, zalijeme pivem a znovu zamícháme.

Krkovici rozkrojíme na silnější plátky, omyjeme a osušíme. Do nádoby s plochým dnem nalijeme část marinády a vložíme na ni plátky krkovice tak, aby se nepřekrývaly. Zalijeme zbytkem směsi a necháme marinovat v lednici ideálně přes noc, stačí ale i 3 hodiny.

Grilovaná krkovice má mnoho variant podle použitého koření (mletý kmín, pálivá paprika, česnek, rozmarýn…) a samozřejmě můžeme použít i některou z hotových grilovacích směsí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-raznici.jpg Hlavní jídla

Vepřové ražničí

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme…

pomerancova-marinada-na-veprove-maso.jpg Hlavní jídla

Pomerančová marináda na vepřové maso

Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…

Doporučené recepty

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…

Bílá fazolová polévka

Polévky: Bílá fazolová polévka

V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme i…