Grilovaná krkovice
Ingredience
- krkovice: 400 g
- olej: 150 ml
- hořčice dijonská: 2 PL
- světlé pivo: 150 ml
- sójová omáčka: 1 PL
- koriandr mletý: 1 KL
- bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilovaná krkovice – recept
Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme, zalijeme pivem a znovu zamícháme.
Krkovici rozkrojíme na silnější plátky, omyjeme a osušíme. Do nádoby s plochým dnem nalijeme část marinády a vložíme na ni plátky krkovice tak, aby se nepřekrývaly. Zalijeme zbytkem směsi a necháme marinovat v lednici ideálně přes noc, stačí ale i 3 hodiny.
Grilovaná krkovice má mnoho variant podle použitého koření (mletý kmín, pálivá paprika, česnek, rozmarýn…) a samozřejmě můžeme použít i některou z hotových grilovacích směsí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.