Vepřové ražničí
Ingredience
- vepřová kýta: 250 g
- anglická slanina vcelku: 100 g
- cibule: 1 ks
- paprika: 1 ks
- sůl
- pepř
- mletý koriandr
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové ražničí – recept
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme jader a stopky a obojí také nakrájíme na podobně velké kousky, jako maso a slaninu. Jednotlivé ingredience střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly. Vše ještě lehce potřeme olejem. Vepřové ražničí grilujeme ze všech stran, dohromady asi 20 minut podle velikosti kousků masa.
Pro vylepšení maso můžeme potřít pikantní hořčicí nebo prolisovaným česnekem.
Tip: Před napichováním ingrediencí špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Zabráníme tak jejich spálení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.