Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Vepřové ražničí Hlavní jídla
22. 05. 2019

Vepřové ražničí

Ingredience
- +
  • vepřová kýta: 250 g
  • anglická slanina vcelku: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • paprika: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • mletý koriandr
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřové ražničí - recept

Vepřové ražničí – recept

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme jader a stopky a obojí také nakrájíme na podobně velké kousky, jako maso a slaninu. Jednotlivé ingredience střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly. Vše ještě lehce potřeme olejem. Vepřové ražničí grilujeme ze všech stran, dohromady asi 20 minut podle velikosti kousků masa. 

Pro vylepšení maso můžeme potřít pikantní hořčicí nebo prolisovaným česnekem. 

Tip: Před napichováním ingrediencí špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Zabráníme tak jejich spálení. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

grill-meat.jpg Hlavní jídla

Letní grilování: Vyzkoušejte netradiční pochoutky z grilu

Přísady na grilování: Na karbanátky na grilování: 550 g středně velkých syrových oloupaných krevet bez střeva 6–8 lžic jemné strouhanky 3 jarní…

marinady.jpg Hlavní jídla

Letní grilování: tipy na netradiční marinády

Bylinkovo-hořčičná marináda Dokonalou krkovičku z grilu zajistí marináda z čerstvých bylinek, hořčice a piva, které jí dodá správný říz. Do této…

1852.jpg Hlavní jídla

Zpestřete si letní grilování: Co ochutnat a jak udělat jídlo zdravější?

Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny, ať už se jedná o zeleninu, maso anebo sýry. Vedle toho však je dobré pamatovat, že i přípravou mohou…

pomerancova-marinada-na-veprove-maso.jpg Hlavní jídla

Pomerančová marináda na vepřové maso

Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…

grilovana-krkovice.jpg Hlavní jídla

Grilovaná krkovice

Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme, zalijeme pivem a znovu zamícháme. Krkovici rozkrojíme na silnější plátky,…

Doporučené recepty

Pečená treska s parmezánovu krustou

Hlavní jídla: Pečená treska s parmezánovu krustou

Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 20 minut v ledničce.…

Plněné kuřecí závitky

Hlavní jídla: Plněné kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké pravidelné plátky. V případě potřeby jednotlivé porce…

Pórková polévka se zakysanou smetanou

Polévky: Pórková polévka se zakysanou smetanou

Omytý pórek nakrájíme na kolečka, očištěné brambory na kostky, vývar ohřejeme. V hrnci na troše oleje necháme…

Rybičková pomazánka

Pomazánky: Rybičková pomazánka

Vajíčka uvaříme navrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno nebo…