Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřové ražničí Hlavní jídla
22. 05. 2019

Vepřové ražničí

Ingredience
- +
  • vepřová kýta: 250 g
  • anglická slanina vcelku: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • paprika: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • mletý koriandr
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřové ražničí – recept

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme jader a stopky a obojí také nakrájíme na podobně velké kousky, jako maso a slaninu. Jednotlivé ingredience střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly. Vše ještě lehce potřeme olejem. Vepřové ražničí grilujeme ze všech stran, dohromady asi 20 minut podle velikosti kousků masa. 

Pro vylepšení maso můžeme potřít pikantní hořčicí nebo prolisovaným česnekem. 

Tip: Před napichováním ingrediencí špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Zabráníme tak jejich spálení. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomerancova-marinada-na-veprove-maso.jpg Hlavní jídla

Pomerančová marináda na vepřové maso

Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…

grilovana-krkovice.jpg Hlavní jídla

Grilovaná krkovice

Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme, zalijeme pivem a znovu zamícháme. Krkovici rozkrojíme na silnější plátky,…

Doporučené recepty

Selská omeleta

Předkrmy a chuťovky: Selská omeleta

Cibuli nasekáme najemno a společně s pórkem zlehka opečeme na másle, přidáme slaninu a nechápe opékat. Osolené a…

Domácí pivní sýr

Pomazánky: Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…