Grilovaná žebra v medové marinádě
Ingredience
- vepřová žebra: 800 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 3 ks
- chilli paprička: 1 ks
- med: 2 PL
- kečup: 100 ml
- sójová omáčka: 1 PL
- vinný ocet: 2 PL
- olej: 50 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, med, vinný ocet, sůl a pepř a rozmícháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na kolečka nakrájenou cibuli. Omytá a důkladně osušená vepřová žebírka naložíme do marinády na alespoň 24 hodin. Žebra grilujeme z obou stran dotmava, občas potřeme marinádou.
Grilovaná žebra v medové marinádě skvěle doplní zeleninový salát na odlehčení, grilovací omáčka a čerstvé pečivo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.