Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Grilovaná žebra v medové marinádě Hlavní jídla
11. 01. 2018 Přečteno: 1957x

Grilovaná žebra v medové marinádě

Ingredience
- +
  • vepřová žebra: 800 g
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 3 ks
  • chilli paprička: 1 ks
  • med: 2 PL
  • kečup: 100 ml
  • sójová omáčka: 1 PL
  • vinný ocet: 2 PL
  • olej: 50 ml
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Grilovaná žebra v medové marinádě - recept

Grilovaná žebra v medové marinádě - recept

Smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, med, vinný ocet, sůl a pepř a rozmícháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na kolečka nakrájenou cibuli. Omytá a důkladně osušená vepřová žebírka naložíme do marinády na alespoň 24 hodin. Žebra grilujeme z obou stran dotmava, občas potřeme marinádou. 

Grilovaná žebra v medové marinádě skvěle doplní zeleninový salát na odlehčení, grilovací omáčka a čerstvé pečivo. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Dušené červené zelí

Přílohy: Dušené červené zelí

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Vepřové ledvinky na cibulce

Hlavní jídla: Vepřové ledvinky na cibulce

Důkladně omyté vepřové ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opět důkladně propláchneme a dáme okapat. Abychom je…

Vietnamská polévka Pho Ga

Polévky: Vietnamská polévka Pho Ga

Kuřecí maso oddělíme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Kosti z kuřete povaříme 1 hodinu v lehce osolené vodě.…

Dušené hovězí se zeleninou

Hlavní jídla: Dušené hovězí se zeleninou

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a smícháme s hořčicí. V hrnci nebo hlubší pánvi necháme vyškvařit slaninu…