Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Hovězí po burgundsku

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 350 g
  • slanina: 40 g
  • mrkev: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • červené víno: 250 ml 
  • silný hovězí vývar: 150 ml 
  • rajčatový protlak: 1 KL
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • tymián
  • bobkový list: 1 ks 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí po burgundsku - recept

Hovězí po burgundsku - recept

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, zbavíme blan a šlach a pořádně osušíme. Rozpálíme pánev, ve které jsme opékali slaninu a vložíme do ní maso. Necháme jej na povrchu zatáhnout, vyndáme ho a uložíme ke slanině. Troubu rozehřejeme na na 230 °C.

Osmažíme mrkev a cibuli do zhnědnutí, přidáme maso a slaninu, osolíme, opepříme a prohřejeme. K masu přilejeme vývar a víno tak, aby přesně zakrývaly pouze jeho povrch. Přimícháme protlak, česnek a koření, směs přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a dáme na 5 minut do trouby, pak snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme asi 3 hodiny, až půjde maso jemně krájet vidličkou.

Hovězí po burgundsku můžeme podávat s bramborovým pyré.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

roastbeef_recept2.jpg Hlavní jídla

Naučte se připravovat roastbeef, za který by se nemuseli stydět ani Angličané

Roastbeef neboli rostbíf je ve zkratce anglická hovězí pečeně. Nic víc, nic míň. Oproti jiným pečením ji ale odlišuje jedna podstatná maličkost. Maso…

Doporučené recepty

Kuřecí směs v bramboráku

Hlavní jídla: Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…

Býčí žlázy

Hlavní jídla: Býčí žlázy

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.  …

Husí kaldoun

Polévky: Husí kaldoun

Do velkého hrnce dáme husí skelet nebo odřezky, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Kokosové řezy na plech

Dezerty: Kokosové řezy na plech

Z 280 g cukru a vajec vyšleháme hladkou směs, do které postupně přidáváme moukou smíchanou s kypřícím práškem.…