Hovězí na pepři
Ingredience
- hovězí přední: 400 g
- hovězí vývar: 300 ml
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- hladká mouka: 1 KL
- kmín
- mletý pepř
- celý pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava, dále přisypeme kmín, mletý i celý pepř podle chuti, a podlijeme třetinou horkého vývaru. Hovězí na pepři dusíme asi 30 minut, až se vydusí tekutina, zaprášíme maso moukou, opražíme a zalijeme zbylým vývarem. Dále dusíme asi 20 minut doměkka a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Hovězí na pepři podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.