Pohanková kaše
Ingredience
- pohanka {100} g
- mléko {200} ml
- banán {1}
- brusinky {50} g
- med
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléko přivedeme k varu a přisypeme pohanku. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a necháme dojít pod pokličkou, což trvá zhruba 20 minut. Osladíme medem a dochutíme skořicí. Dále kaši dozdobíme čerstvým bánánem a brusinkami.
Pohanková kaše se dá uvařit místo mléka také ve vodě nebo jablečném džusu, což ji přirozeně osladí, a samozřejmě je možná i veganská verze se sojovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem. Pokud máte radši dokonale hladkou kaši, po uvaření do kaše přilijte trochu mléka nebo vody a rozmixujte.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.