

























Pohanková kaše
Ingredience
- pohanka {100} g
- mléko {200} ml
- banán {1}
- brusinky {50} g
- med
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléko přivedeme k varu a přisypeme pohanku. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a necháme dojít pod pokličkou, což trvá zhruba 20 minut. Osladíme medem a dochutíme skořicí. Dále kaši dozdobíme čerstvým bánánem a brusinkami.
Pohanková kaše se dá uvařit místo mléka také ve vodě nebo jablečném džusu, což ji přirozeně osladí, a samozřejmě je možná i veganská verze se sojovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem. Pokud máte radši dokonale hladkou kaši, po uvaření do kaše přilijte trochu mléka nebo vody a rozmixujte.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a veškeré koření a zalijeme vývarem. Vše povaříme až bude zelenina měkká, vybereme koření a…
Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli, prolisovaný česnek a žampiony nakrájené na plátky. Celou směs ochutíme…
Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky. Vše smícháme, zalijeme olivovým olejem, podle chuti osolíme,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu.…
Při nákupu avokáda se zaměříme hlavně na to, aby bylo na omak měkké a pružné. Avokádo rozřízneme podélně okolo…
Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…
Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.