Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jáhlový nákyp Hlavní jídla
03. 10. 2017

Jáhlový nákyp

Ingredience
- +
  • jáhly: 150 g
  • máslo: 60 g
  • mléko: 600 ml
  • vejce: 2 ks
  • moučkový cukr: 50 g
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • ovoce dle výběru
  • sůl
  • tuk na vymazání pekáče

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jáhlový nákyp – recept

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném plamenu uvaříme do měkka. Průběžně musíme jáhly míchat. Jakmile jsou jáhly měkké, vypneme sporák a necháme vychladnout.

Mezitím si smícháme zbytek másla s cukrem a se žloutky. Našleháme do hladka a promícháme s jáhlami. Nakonec ještě přimícháme tuhý sníh z našlehaných bílků. Promícháme a směsí naplníme vymazaný pekáč do poloviny. Poklademe nakrájeným a očištěným ovocem a pokryjeme další vrstvou jáhlové kaše.

Jáhlový nákyp se peče v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Na posledních 10 minut pečení ještě jáhlový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a necháme zkaramelizovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Zavařená cuketa

Ostatní: Zavařená cuketa

Zavařování cukety je podobné jako při zavařování okurek, takže pokud máme svůj oblíbený nálev, můžeme použít…

Bezlepkové linecké těsto

Vánoční cukroví: Bezlepkové linecké těsto

Solamyl si rozmícháme ve vodě. Smícháme obě mouky, cukr, změklé máslo. Přidáme podle chuti citronovou kůru a…

Žampionový krém bez mouky

Polévky: Žampionový krém bez mouky

Cibuli nakrájíme najemno a na másle opečeme dozlatova. Poté přidáme nakrájené žampiony a opékáme přibližně 2…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…