Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelené fazolové lusky na smetaně Hlavní jídla
06. 09. 2017

Zelené fazolové lusky na smetaně

Ingredience
- +
  • zelené fazolky: 400 g
  • cibule: 1 ks 
  • smetana: : {200 ml}
  • ocet
  • sůl 
  • pepř
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
class="western" align="justify">Zelené fazolové lusky na smetaně – recept

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut), poté je slijeme, ale vývar si ponecháme. Na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky a chvíli opékáme. Podlijeme trochou vývaru z fazolek, přidáme smetanu a necháme mírně zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.

Zelené fazolové lusky na smetaně se podávají s vařeným bramborem a vařeným vejcem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Smažené žampiony

Hlavní jídla: Smažené žampiony

Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle…

Domácí smetanový karamel

Dezerty: Domácí smetanový karamel

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme…

Kuřecí steak caprese

Hlavní jídla: Kuřecí steak caprese

Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme, aby měla po celé ploše stejnou tloušťku. Osolíme, opepříme a asi na 2…