Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelené fazolové lusky na smetaně Hlavní jídla
06. 09. 2017

Zelené fazolové lusky na smetaně

Ingredience
- +
  • zelené fazolky: 400 g
  • cibule: 1 ks 
  • smetana: : {200 ml}
  • ocet
  • sůl 
  • pepř
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
class="western" align="justify">Zelené fazolové lusky na smetaně – recept

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut), poté je slijeme, ale vývar si ponecháme. Na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky a chvíli opékáme. Podlijeme trochou vývaru z fazolek, přidáme smetanu a necháme mírně zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.

Zelené fazolové lusky na smetaně se podávají s vařeným bramborem a vařeným vejcem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…

Vepřová sekaná

Hlavní jídla: Vepřová sekaná

Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu…

Tafelspitz

Hlavní jídla: Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině…

Polentové knedlíky

Přílohy: Polentové knedlíky

Zeleninový vývar s mlékem přivedeme k varu a přidáme polentu. Odstavíme a vařečkou mícháme tak dlouho, až se směs…