Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pekingská kachna Pekingská kachna Hlavní jídla
18. 09. 2017

Pekingská kachna

Ingredience
- +
  • kachna: 500 g
  • hoisin omáčka: 40 ml
  • med: 1 PL
  • cukr moučka: 2 PL
  • sezamový olej: 1 KL
  • sójová omáčka: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pekingská kachna – recept

Kachnu očistíme, přelijeme horkou vodou, osušíme, smícháme med a sójovou omáčku s trochou vody a potřeme kachnu ze všech stran. Necháme hodinu odležet v pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme hoisin omáčku, cukr a vroucí vodu (na 500 g masa 500 ml vody) a asi 3 minuty na mírném ohni povaříme, aby nám omáčka zhoustla. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Kachnu dáme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, poté ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, zase obrátíme, pečeme tak dlouho, dokud nemá kachna křupavou kůži. Upečenou kachnu necháme 10 minut vychladnout. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kachni-ragu-s-bramborovymi-noky.jpg Hlavní jídla

Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme…

kachni-prsa.jpg Hlavní jídla

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Hlavní jídla

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

kachni-kaldoun.jpg Hlavní jídla

Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a…

pecena-kachna-se-zelim.jpg Hlavní jídla

Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji…

Doporučené recepty

Čočková polévka

Polévky: Čočková polévka

Čočku namočíme nejlépe přes noc do studené vody, propereme a v nové vodě předvaříme asi 30 minut. Mezitím cibuli a…

Pórkový koláč

Předkrmy a chuťovky: Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…

Krůtí guláš

Hlavní jídla: Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu…