Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jarní minestrone Polévky
23. 03. 2020

Jarní minestrone

Ingredience
- +
  • cibule: 1 ks
  • menší brambory: 2 ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 1 ks
  • mražený hrášek - hrst: 1 ks
  • rajče: 2 ks
  • fazolové lusky - hrst: 1 ks
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • olivový olej
  • petrželová nať
  • sůl 
  • pepř
  • petrželové pesto

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Jarní minestrone – recept

Cibuli, mrkev, brambory a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, brambory na malé kostičky, petržel a mrkev na kolečka. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, mrkev a petržel. Vaříme do změknutí zeleniny. Poté do polévky přihodíme nakrájená rajčata, změklý hrášek a fazolové lusky. Osolíme, opepříme a necháme asi 3 minuty povařit. Na závěr dochutíme petrželovým pestem a nasekanou čerstvou petrželovou natí. 

Jarní minestrone podáváme s čerstvou opečenou bagetkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Svíčková Wellington

Hlavní jídla: Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze…

Tymiánový sirup na kašel

Nápoje: Tymiánový sirup na kašel

Do nepřilnavého hrnce dáme vodu s cukrem, při střední teplotě přivedeme k varu a asi 15 minut vaříme, až se…

Caponata

Přílohy: Caponata

Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi…

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…