Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí Stroganoff Hlavní jídla
18. 09. 2017

Hovězí Stroganoff

Ingredience
- +
  • hovězí svíčková: 500 g
  • hovězí vývar: 150 ml
  • tučná zakysaná smetana: 2 PL
  • rajčatové pyré: 1  PL
  • žampiony: 3 ks
  • cibulka: 1 ks
  • hořčice: 1 KL
  • kyselá okurka: 1 ks
  • mletá sladká paprika
  • petrželka: 2 PL 
  • máslo: 1 PL  
  • sůl 
  • pepř 
  • olej 
  • citronová šťáva

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Hovězí Stroganoff – recept

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony. Jakmile začnou zlátnout, přimícháme najemno nakrájenou cibuli, zamícháme a necháme pozvolna asi 4 minuty dusit. V případně potřeby můžeme přidat ještě trochu másla.

Přidáme rajčatové pyré, hořčici, přilejeme vývar a vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Trochu smetany si necháme bokem. Omáčku přiklopíme a necháme probublávat.

Rozehřejeme druhou pánev na vysokou teplotu. Na troše oleje orestujeme na nudličky nakrájené hovězí maso, opečeme jej ze všech stran. Obracíme jej velmi opatrně, aby nepustilo šťávu. Poté osolíme, opepříme a přidáme papriku. 

Maso zalejeme omáčkou, stáhneme teplotu a přimícháme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a zbytek kysané smetany. Následně v případě potřeby dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Necháme ještě 2 minuty prohřát a přimícháme nadrobno nasekanou petrželku. Hovězí Stroganoff ihned podáváme, vhodnou přílohou je například rýže.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Pečená rýže

Přílohy: Pečená rýže

Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a…

Zapečené čekankové puky

Předkrmy a chuťovky: Zapečené čekankové puky

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme…