Paštika z husích jater
Ingredience
- husí játra: 200 g
- máslo: 100 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- červená cibule: 1 ks
- portské víno: 50 ml
- smetana ke šlehání: 60 ml
- čerstvý tymián
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky tymiánu, osolíme, opepříme a asi 2 minuty restujeme. Podlejeme portským vínem a necháme odpařit alkohol. Poté předěláme játra do mixéru, přidáme máslo, smetanu a mixujeme. Na závěr dochutíme solí.
Paštika z husích jater skvěle chutná s karamelizovanou cibulkou
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.