Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Předkrmy a chuťovky

Paštika z husích jater

Ingredience
- +
  • husí játra: 200
  • máslo: 100 g  
  • česnek - stroužky: 2 ks  
  • červená cibule: 1 ks  
  • portské víno: 50 ml  
  • smetana ke šlehání: 60 ml 
  • čerstvý tymián
  • sůl 
  • mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Paštika z husích jater - recept

Paštika z husích jater - recept

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky tymiánu, osolíme, opepříme a asi 2 minuty restujeme. Podlejeme portským vínem a necháme odpařit alkohol. Poté předěláme játra do mixéru, přidáme máslo, smetanu a mixujeme. Na závěr dochutíme solí.

Paštika z husích jater skvěle chutná s karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pastika-3.jpg Předkrmy a chuťovky

Lahodná domácí paštika 5x jinak. Vyzkoušejte ji a už nikdy nebudete chtít kupovanou

Domácí paštika patří ke stálicím českých hospodyněk, ačkoli v posledních desetiletích se lidé naučili ji spíše kupovat již hotovou. Podobně jako u…

Doporučené recepty

Hruškové smoothie s hroznovým vínem

Nápoje: Hruškové smoothie s hroznovým vínem

Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Hroznové víno vypeckujeme a společně s hruškami, mandlovým…

Pečený pangasius

Hlavní jídla: Pečený pangasius

Pangase omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Vietnamská polévka Pho Ga

Polévky: Vietnamská polévka Pho Ga

Kuřecí maso oddělíme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Kosti z kuřete povaříme 1 hodinu v lehce osolené vodě.…