Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Játrové knedlíčky z kuřecích jater Ostatní
18. 10. 2017

Játrové knedlíčky z kuřecích jater

Ingredience
- +
  • kuřecí játra: 200 g
  • stroužky česneku: 2 ks
  • menší cibule: 1 ks
  • vejce: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • strouhanka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Játrové knedlíčky z kuřecích jater – recept

Kuřecí játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, naškrábeme nožem nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a majoránku dle chuti. Strouhanku přidáváme po troškách podle potřeby, kdyby byla směs příliš mazlavá. Máslo přidáváme jen pokud děláme větší knedlíčky, ty jsou bez tuku tužší. Malé knedlíčky máslo nepotřebují. Po zapracování všech ingrediencí tvoříme játrové knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě a až uvařené přidáme do polévky. 

Játrové knedlíčky z kuřecích jater se hodí hlavně do kuřecích a hovězích vývarů. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí pomerančová zmrzlina

Dezerty: Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k…

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, žervé, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná vejce a…

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Třešňový clafoutis

Dezerty: Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do…