Skořicové koláčky
Ingredience
- Na asi 20 koláčků:
- Těsto:
- hladká mouka: 130 g
- žloutek: 1 ks
- máslo: 25 g
- teplá voda: 30 ml
- špetka soli
- Náplň:
- tvaroh: 125 g
- moučkový cukr: 100 g
- žloutky: 3 ks
- hladká mouka: 50 g
- špetka soli
- mletá skořice: 0.5 KL
- skořicový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo a žloutek, rukama propracujeme. Po lžících do těsta vpracujeme teplou vodu, až je těsto vláčné a necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh vyšleháme s cukrem, poté prošleháme se žloutky, moukou, solí a skořicí. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na co nejtenčí plát, ze kterého vykrájíme kolečka o něco větší, než je dno košíčků. Kolečka vtlačíme do formiček na muffiny a naplníme krémem.
Skořicové koláčky pečeme asi 25 minut do hněda a posypeme skořicovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.