Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Králičí paštika s játry Ostatní
20. 10. 2017

Králičí paštika s játry

Ingredience
- +
  • králičí maso: 250 g
  • drůbeží játra: 200 g
  • jablko: 40 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 4 PL
  • máslo: 3 PL
  • portské víno: 3 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Králičí paštika s játry – recept

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra důkladně odblaníme, odstraníme tuk a žluč, omyjeme a necháme okapat. 

Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme cibulku. Po chvíli přidáme i králičí maso a společně smažíme dozlatova. Jakmile je maso udělané, rozemeleme jej společně s orestovanou cibulkou v mlýnku na maso. Směs pak osolíme (asi 2 lžičky soli), opepříme (asi půl lžičky pepře) a necháme odležet.

Na pánev dáme další lžíci sádla a tentokrát opečeme játra a jablka. Játra nesmíme přepéct, musí být uvnitř syrová. Jakmile stáhneme plamen, tak přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně játra i jablka rozmixujeme najemno. Přilijeme portské víno, pokud je potřeba, dosolíme a znovu promixujeme. Pokud chceme, aby byla paštika opravdu hodně jemná, přepasírujeme směs jater ještě přes sítko.

Nakonec smícháme dohromady směs jater s jablky se směsí masa s cibulí, důkladně promícháme a výslednou směsí naplníme zavařovací sklenice. Dáme si pozor, abychom ze sklenice dostali všechen přebytečný vzduch. Na závěr vrch sklenice ještě naplníme rozpuštěným sádlem.

Sklenice důkladně uzavřeme, vložíme do horké vody a necháme 50 minut vařit. Po vychladnutí dáme do lednice minimálně na den odležet.

Králičí paštika s játry se maže na čerstvé pečivo.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pastika-z-husich-jater.jpg Ostatní

Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky…

fotolia_34328181_xs.jpg Ostatní

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání…

Doporučené recepty

Bramborová sláma

Přílohy: Bramborová sláma

Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké nudličky a ponoříme do studené vody na 20 minut. Necháme v cedníku…

Houbové ragú

Hlavní jídla: Houbové ragú

V pánvi rozehřejeme máslo na oleji a přidáme očištěné pokrájené houby spolu s nasekanou cibulkou a orestujeme.…

Kávový likér

Nápoje: Kávový likér

Do uzavíratelné čisté lahve nasypeme kávová zrna, podélně rozříznutou vanilku, skořici, cukr a zalijeme bílým…

Lososová pomazánka s tvarohem

Předkrmy a chuťovky: Lososová pomazánka s tvarohem

Lososa vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru jej rozmixujeme tak, aby nám vznikla pasta. V míse…