Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 1624x

Krevetové rizoto

Ingredience
- +
  • krevety: 16 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks  
  • citrón: 1 ks  
  • rýže: 200 g  
  • cibule: 1   
  • zeleninový vývar: 500 g  
  • bílé víno: 50 ml  
  • parmazán: 2 PL  
  • petrželka
  • máslo 
  • olej
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetové rizoto - recept

Krevetové rizoto - recept

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovanou polovinu česneku, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Povaříme, aby se odpařil alkohol a následně po naběračkách postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy necháme vývar nasáknout do rýže. Tak postupujeme do spotřebování vývaru. 

Vaříme asi 20 – 25 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme do ní lžíci másla a nastrouhaný parmazán. 

Krevety očistíme, pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a vhodíme na rozpálenou pánev společně s a česnekem. Krátce osmažíme, aby byly krevety hezky růžové, maximálně však po dobu 2 minut.

Krevetové rizoto podáváme v hlubokých talířích, krevety dáme na rizoto nebo je do něj zamícháme. Posypeme petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Borůvkový džem

Ostatní: Borůvkový džem

Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs…

Bezlepkové palačinky

Dezerty: Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme…

Pirohy se zelím a houbami

Hlavní jídla: Pirohy se zelím a houbami

Houby namočíme min. na 1 hodinu do studené vody a propláchneme. Houby uvaříme v osolené vodě 15 minut, vymačkáme z…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…