Krevetové rizoto
Ingredience
- krevety: 16 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- citrón: 1 ks
- rýže: 200 g
- cibule: 1
- zeleninový vývar: 500 g
- bílé víno: 50 ml
- parmazán: 2 PL
- petrželka
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevetové rizoto - recept
Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovanou polovinu česneku, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Povaříme, aby se odpařil alkohol a následně po naběračkách postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy necháme vývar nasáknout do rýže. Tak postupujeme do spotřebování vývaru.
Vaříme asi 20 – 25 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme do ní lžíci másla a nastrouhaný parmazán.
Krevety očistíme, pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a vhodíme na rozpálenou pánev společně s a česnekem. Krátce osmažíme, aby byly krevety hezky růžové, maximálně však po dobu 2 minut.
Krevetové rizoto podáváme v hlubokých talířích, krevety dáme na rizoto nebo je do něj zamícháme. Posypeme petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.