Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevetové rizoto Hlavní jídla
12. 10. 2017

Krevetové rizoto

Ingredience
- +
  • krevety: 16 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks  
  • citrón: 1 ks  
  • rýže: 200 g  
  • cibule: 1   
  • zeleninový vývar: 500 g  
  • bílé víno: 50 ml  
  • parmazán: 2 PL  
  • petrželka
  • máslo 
  • olej
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetové rizoto - recept

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovanou polovinu česneku, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Povaříme, aby se odpařil alkohol a následně po naběračkách postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy necháme vývar nasáknout do rýže. Tak postupujeme do spotřebování vývaru. 

Vaříme asi 20 – 25 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme do ní lžíci másla a nastrouhaný parmazán. 

Krevety očistíme, pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a vhodíme na rozpálenou pánev společně s a česnekem. Krátce osmažíme, aby byly krevety hezky růžové, maximálně však po dobu 2 minut.

Krevetové rizoto podáváme v hlubokých talířích, krevety dáme na rizoto nebo je do něj zamícháme. Posypeme petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Plněné papriky v rajské omáčce

Hlavní jídla: Plněné papriky v rajské omáčce

Polovinu cibule nakrájíme nadrobno a na oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, bobkový list, nové…

Patenty

Dezerty: Patenty

Den předem uvaříme brambory. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, špetku soli a…

Pečená krůta s nádivkou

Hlavní jídla: Pečená krůta s nádivkou

Krůtu očistíme a poté ji zvenku i uvnitř důkladně osolíme,opepříme a posypeme tymiánem. Troubu rozehřejeme na 200…

Jíška do polévky

Polévky: Jíška do polévky

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však…