Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevetové rizoto Hlavní jídla
12. 10. 2017

Krevetové rizoto

Ingredience
- +
  • krevety: 16 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks  
  • citrón: 1 ks  
  • rýže: 200 g  
  • cibule: 1   
  • zeleninový vývar: 500 g  
  • bílé víno: 50 ml  
  • parmazán: 2 PL  
  • petrželka
  • máslo 
  • olej
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetové rizoto - recept

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovanou polovinu česneku, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Povaříme, aby se odpařil alkohol a následně po naběračkách postupně přiléváme vývar po naběračkách. Vždy necháme vývar nasáknout do rýže. Tak postupujeme do spotřebování vývaru. 

Vaříme asi 20 – 25 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme do ní lžíci másla a nastrouhaný parmazán. 

Krevety očistíme, pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a vhodíme na rozpálenou pánev společně s a česnekem. Krátce osmažíme, aby byly krevety hezky růžové, maximálně však po dobu 2 minut.

Krevetové rizoto podáváme v hlubokých talířích, krevety dáme na rizoto nebo je do něj zamícháme. Posypeme petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Sněhové pusinky z bílků

Vánoční cukroví: Sněhové pusinky z bílků

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání postupně přidáváme krupicový cukr. Smícháme bramborový škrob…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Polévka z uzeného masa

Polévky: Polévka z uzeného masa

Omytá žebírka vložíme do studené vody, přidáme, cibuli, česnek, koření a polovinu očištěné kořenové zeleniny…

Hovězí s mrkví a hráškem

Hlavní jídla: Hovězí s mrkví a hráškem

Hovězí maso a cibuli si nejdříve nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso…