Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevetový koktejl s avokádem Předkrmy a chuťovky
22. 08. 2017

Krevetový koktejl s avokádem

Ingredience
- +
  • vyloupané krevety: 300 g
  • chilli paprička: 1 ks
  • rajčata: 2 ks 
  • avokádo: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • zakysaná smetana: 1 PL
  • olivový olej: 4 PL
  • citronová šťáva: 1 PL
  • med: 1 KL 
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hlávkový salát

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetový koktejl – recept

Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme pouze krátce, maximálně 3 minuty, aby krevety zůstaly růžové a neztvrdly. Poté je necháme je vychladnout a uložíme do ledničky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyjmeme z nich semínka. Zbude nám pevná část rajčete, kterou nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Vyšleháme 4 lžíce olivového oleje s medem, citronovou šťávou a přidáme rajčata, kopr a trochu zakysané smetany. Vyšleháme metličkou a uložíme do chladu.

Listy hlávkového salátu natrháme, avokádo nakrájíme na kostičky a pokapeme ho citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Salát dáme na dno sklenic, na něj poklademe avokádo s krevetami a přelijeme zálivkou. Krevetový koktejl podáváme vždy vychlazený, doplněný bagetou nebo pitou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krevetovy-koktejl-.jpg Předkrmy a chuťovky

Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý celek a nakrájíme je nadrobno. V menší míse vyšleháme majonézu s wasabi pastou a citronovou…

Doporučené recepty

Houbové kyselo

Polévky: Houbové kyselo

Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a…

Pečený pangasius

Hlavní jídla: Pečený pangasius

Pangase omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou…

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánky: Pomazánka z uzeného masa

Uzené maso nakrájíme na menší kousky a 2x umeleme. Přidáme hořčici, najemno nastrouhaný křen a cibuli, změklé…

Tvarohový cheesecake

Dezerty: Tvarohový cheesecake

Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Sušenky rozmixujeme nebo dáme do mikrotenového sáčku…