Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Nakládaný česnek Ostatní
06. 06. 2018

Nakládaný česnek

Ingredience
- +
  • česnek: 200 g
  • olivový olej: 400 ml
  • pepř celý (barevný)
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn
  • chilli papričky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Nakládaný česnek - recept

Nakládaný česnek – recept

Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky, které naskládáme do uzavíratelných nádob. Přidáme sůl, pepř, tymián, chilli a zalijeme olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a ujistíme se, že je česnek zcela ponořený. Česnek necháme uležet na suchém a chladném místě cca 2 týdny.

Hotový nakládaný česnek udržujeme v chladu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cesnek_5.jpg Ostatní

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

sazenicesneku1.jpg Ostatní

Sázení česneku na podzim by se nemělo uspěchat. Víme, jak docílit velké úrody

Česnek by se měl sázet na podzim hlavně proto, že vám rychle zakoření. Poté když na jaře taje sníh a prší, je česnek v zemi dostatečně zavlažován…

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Ostatní

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Ostatní

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Ostatní

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Losos s holandskou omáčkou

Hlavní jídla: Losos s holandskou omáčkou

Lososa očistíme, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme odpočinout. Mezitím začneme připravovat…

Vánočka z domácí pekárny

Dezerty: Vánočka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Saláty: Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurku i se slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, kopr a mátu nakrájíme nadrobno. Smícháme…

Těstoviny s houbovou omáčkou

Hlavní jídla: Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme…