Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuřecí paštika s brusinkami Předkrmy a chuťovky
02. 12. 2019

Kuřecí paštika s brusinkami

Ingredience
- +
  • kuřecí játra: 300 g
  • stroužek česneku: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • brandy: 50 ml
  • máslo: 125 g
  • snítka tymiánu: 1 ks
  • smetana na šlehání: 70 ml
  • brusinky
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Kuřecí paštika s brusinkama - recept

Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Poté přidáme játra, nasekaný česnek a tymián. Osolíme a opepříme. Játra orestujeme a zalejeme brandy. Připravenou směs rozmixujeme do hladka. Přidáme máslo a smetanu. Dosolíme dle chuti. Paštika rozdělíme do skleniček. Nahoru naneseme brusinky.

Kuřecí paštiku s brusinkami podáváme s opečenou bagetkou. Pokud chceme, aby paštika déle vydržela, polejeme ji přepuštěným máslem nebo zavaříme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-jatra-na-majorance.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí játra na majoránce

Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a na pánvi s trochou oleje opečeme asi 3 minuty z každé strany. Poté játra osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přidáme na pánev, zasypeme…

kureci-jatra-na-cibulce.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, až se začne mírně škvařit přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme…

fotolia_27925119_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí paštika z kuřecích jater

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme je dohněda…

Doporučené recepty

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Salát z polníčku s olivami

Saláty: Salát z polníčku s olivami

Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené…

Zeleninové rizoto

Hlavní jídla: Zeleninové rizoto

Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a…

Jednohubky s kaviárem

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s kaviárem

Smetanový sýr vyšleháme s créme fraiche a změklým máslem, mírně osolíme, opepříme a dáme do lednice asi na 30…