Domácí paštika z kuřecích jater
Ingredience
- kuřecí játra: 300 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- cibule: 1 ks
- máslo do paštiky: 100 g
- máslo na přelití: 50 g
- snítka tymiánu: 1 ks
- smetana: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Paštika z kuřecích jater - recept
Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme je dohněda tak, aby nebyla syrová, ale zároveň aby stále zůstala pružná a uvnitř růžová.
Poté vše rozmixujeme na hladkou pastu. Přidáme zbývající máslo spolu se solí a pepřem a zalijeme smetanou. Vše znovu promixujeme. Nyní je třeba paštiku prolisovat přes síto, aby byla dokonale hladká. Paštiku rozdělíme do malých misek nebo do menší formy na biskupský chlebíček, a důkladně uhladíme.
Na závěr rozpustíme 50 g másla, necháme trochu vychladnout a paštiku jím přelijeme a necháme v lednici, dokud paštika z kuřecích jater neztuhne.
Paštiku z kuřecích jater podáváme s opečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.