Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí paštika z kuřecích jater Předkrmy a chuťovky
26. 09. 2017

Domácí paštika z kuřecích jater

Ingredience
- +
  • kuřecí játra: 300 g
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • máslo do paštiky: 100 g
  • máslo na přelití: 50 g
  • snítka tymiánu: 1 ks
  • smetana: 2 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Paštika z kuřecích jater - recept

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme je dohněda tak, aby nebyla syrová, ale zároveň aby stále zůstala pružná a uvnitř růžová.

Poté vše rozmixujeme na hladkou pastu. Přidáme zbývající máslo spolu se solí a pepřem a zalijeme smetanou. Vše znovu promixujeme. Nyní je třeba paštiku prolisovat přes síto, aby byla dokonale hladká. Paštiku rozdělíme do malých misek nebo do menší formy na biskupský chlebíček, a důkladně uhladíme.

Na závěr rozpustíme 50 g másla, necháme trochu vychladnout a paštiku jím přelijeme a necháme v lednici, dokud paštika z kuřecích jater neztuhne.

Paštiku z kuřecích jater podáváme s opečenou bagetkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-pastika-s-brusinka.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí paštika s brusinkami

Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Poté přidáme játra, nasekaný česnek a tymián. Osolíme a opepříme. Játra…

kureci-jatra-na-majorance.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí játra na majoránce

Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a na pánvi s trochou oleje opečeme asi 3 minuty z každé strany. Poté játra osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přidáme na pánev, zasypeme…

kureci-jatra-na-cibulce.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, až se začne mírně škvařit přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme…

Doporučené recepty

Mandlová granola

Ostatní: Mandlová granola

V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem.…

Slávky na víně

Předkrmy a chuťovky: Slávky na víně

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve…