Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Kuřecí směs v bramboráku Hlavní jídla
26. 03. 2019

Kuřecí směs v bramboráku

Ingredience
- +
  • kuřecí prsa: 200 g
  • žampiony: 4 ks
  • cibule: 1 ks
  • paprika: 1 ks
  • sójová omáčka: 1  PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • Na bramboráky:
  • větší brambory: 3 ks
  • vejce: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • hladká mouka
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kuřecí směs v bramboráku - recept

Kuřecí směs v bramboráku – recept

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno. Do velké mísy přidáme k bramborám sůl a necháme je pustit vodu. Tu slijeme a brambory ještě rukama vymačkáme, aby nám těsto na bramboráky zbytečně neřídlo. K osoleným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a majoránku podle chuti, vše promícháme a přidáme ještě hladkou mouku – množství podle potřeby tak, aby těsto drželo pohromadě, ale nebylo příliš tuhé. Zatímco bude těsto odpočívat, připravíme si směs na plnění bramboráků

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, papriku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na kostky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmahneme cibulku, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo. Do pánve dáme žampiony a počkáme, až pustí vodu. Přidáme papriku a společně orestujeme. Vrátíme maso, dochutíme prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou a vše spolu ještě krátce podusíme, aby se chutě propojily.

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk a plníme připravenou směsí. Na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. 

Kuřecí směs v bramboráku pro odlehčení podáváme se zeleninovou oblohou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-bramborak.jpg Hlavní jídla

Domácí bramborák

Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat…

bramborak-s-masovou-smesi.jpg Hlavní jídla

Bramboráky s masovou směsí

Připravíme si těsto na bramboráky. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky a rajčata na malé kousky. Vepřovou kýtu smícháme s bramborovým škrobem a vejcem a na troše rozehřátého oleje orestujeme.…

bramborove-rosti.jpg Hlavní jídla

Bramborové rösti [resty]

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí vodu, zamícháme do nich bramborový škrob. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Bramborové rösti…

Doporučené recepty

Mrkvová polévka se smetanou

Polévky: Mrkvová polévka se smetanou

Mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, cibuli nahrubo, vývar ohřejeme. V hrnci na rozehřátém oleji rozpustíme…

Omáčka chimichurri

Ostatní: Omáčka chimichurri

V míse smícháme vinný ocet, rozdrcený bobkový list, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli koření, rozmarýn,…

Rajčatový protlak

Ostatní: Rajčatový protlak

Jestliže máme doma nadúrodu rajčat, vyplatí se nám je použít na výrobu domácího rajčatového protlaku. Rajčata…

Přírodní krůtí plátek

Hlavní jídla: Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…