Bramboráky s masovou směsí
Ingredience
- bramboráky si můžete připravit podle tohoto receptu
- vepřová kýta: 200 g
- cibule: 1 ks
- papriky: 1 ks
- rajčata: 1 ks
- rajčatové pyré: 1 PL
- bramborový škrob: 1 KL
- malé vejce: 1 ks
- petrželka
- olej
- chilli koření
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Připravíme si těsto na bramboráky. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky a rajčata na malé kousky. Vepřovou kýtu smícháme s bramborovým škrobem a vejcem a na troše rozehřátého oleje orestujeme. Maso odložíme a ve stejné pánvi na troše oleje necháme zesklovatět cibuli, na které podusíme papriky a rajčata společně s rajčatovým pyré. Vrátíme maso, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou petrželku. Masovou směs rozprostřeme na polovinu bramboráku a druhou polovinou přiklopíme.
Syté bramboráky s masovou směsí už nepotřebují přílohu, můžeme je však odlehčit zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.