Kvasnicové knedlíčky do polévky
Ingredience
- kostka droždí: 1 ks
- vejce: 1 ks
- mléko: 4 PL
- stroužky česneku: 2 ks
- strouhanka: 5 PL
- sádlo: 1 PL
- špetka soli
- špetka pepře
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kvasnicové knedlíčky do polévky - recept
V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme asi 10 minut odležet, aby strouhanka nasála tekutinu. Poté v případě potřeby, tedy pokud nejdou tvarovat knedlíčky, ještě strouhanku přisypeme.
Vytvarujeme kvasnicové knedlíčky, které povaříme asi 4 minuty ve vroucí vodě. Jakmile jsou uvařené, vyplavou na hladinu.
Kvasnicové knedlíčky do polévky se vkládají do vývarů, skvěle např. doladí zeleninový vývar.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.