Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kvasnicové knedlíčky do polévky Kvasnicové knedlíčky do polévky Ostatní
18. 05. 2018

Kvasnicové knedlíčky do polévky

Ingredience
- +
  • kostka droždí: 1 ks
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 4 PL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • strouhanka: 5 PL
  • sádlo: 1 PL
  • špetka soli
  • špetka pepře

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kvasnicové knedlíčky do polévky - recept

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme asi 10 minut odležet, aby strouhanka nasála tekutinu. Poté v případě potřeby, tedy pokud nejdou tvarovat knedlíčky, ještě strouhanku přisypeme.

Vytvarujeme kvasnicové knedlíčky, které povaříme asi 4 minuty ve vroucí vodě. Jakmile jsou uvařené, vyplavou na hladinu. 

Kvasnicové knedlíčky do polévky se vkládají do vývarů, skvěle např. doladí zeleninový vývar

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

drozdova-polevka.jpg Ostatní

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

fotolia_103023531_xs.jpg Ostatní

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v…

Doporučené recepty

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…

Zelený chřest jako příloha

Přílohy: Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…

Zapečený lilek s mletým masem

Hlavní jídla: Zapečený lilek s mletým masem

Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme…