Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kvasnicové knedlíčky do polévky Ostatní
18. 05. 2018

Kvasnicové knedlíčky do polévky

Ingredience
- +
  • kostka droždí: 1 ks
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 4 PL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • strouhanka: 5 PL
  • sádlo: 1 PL
  • špetka soli
  • špetka pepře

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kvasnicové knedlíčky do polévky - recept

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme asi 10 minut odležet, aby strouhanka nasála tekutinu. Poté v případě potřeby, tedy pokud nejdou tvarovat knedlíčky, ještě strouhanku přisypeme.

Vytvarujeme kvasnicové knedlíčky, které povaříme asi 4 minuty ve vroucí vodě. Jakmile jsou uvařené, vyplavou na hladinu. 

Kvasnicové knedlíčky do polévky se vkládají do vývarů, skvěle např. doladí zeleninový vývar

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

drozdova-polevka.jpg Ostatní

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

fotolia_103023531_xs.jpg Ostatní

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v…

Doporučené recepty

Kachní škvarky

Předkrmy a chuťovky: Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým…

Pečený losos

Hlavní jídla: Pečený losos

Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout. Lososa očistíme,…

Domácí škvařené sádlo

Předkrmy a chuťovky: Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se…