Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Drožďová polévka Polévky
10. 01. 2020

Drožďová polévka

Ingredience
- +
  • čerstvé droždí: 42 g
  • masový vývar: 500 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • máslo: 2 PL
  • brambory: 2 ks
  • dětská krupice
  • máslo: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 2 PL
  • petrželová nať 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Drožďová polévka – recept

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté přidáme mrkev a petržel, zalejeme trochou vývaru a zhruba 3 minuty podusíme. Přilejeme zbytek vývaru, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. 

Mezitím si připravíme z krupice vločky do polévky. Rozpustíme malou lžičku másla. Do něj přidáme vlažné mléko, vejce a rozšleháme. Pak postupně přisypáváme dětskou krupici, dokud nevznikne polotuché těsto. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou krupicové nočky, které v drožďové polévce asi 3 minuty povaříme.

Dožďová polévka skvěle chutná s čerstvou petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvasnicove-knedlicky-do-polevky.jpg Polévky

Kvasnicové knedlíčky do polévky

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek,…

fotolia_103023531_xs.jpg Polévky

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v…

Doporučené recepty

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…

Smažené mlíčí

Předkrmy a chuťovky: Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme…

Holubce

Hlavní jídla: Holubce

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji,…

Plněné brambory se žampiony

Hlavní jídla: Plněné brambory se žampiony

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme…