Kuřecí ragú
Ingredience
- kuřecí prsní nebo stehenní řízky: 300 g
- paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- loupaná rajčata v konzervě: 200 g
- bílé víno: 80 ml
- olej: 1 PL
- máslo: 1 PL
- mletá sladká paprika: 1 KL
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi si mezitím rozpustíme máslo společně s trochou oleje. Na rozpálené směsi másla a oleje smažíme kuřecí nudličky do zlatova. Cibuli a papriku nakrájíme a přidáme k masu, přidáme mletou papriku a krátce orestujeme. Poté vše zalijeme bílým vínem a necháme kuřecí ragú dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Krátce před koncem přidáme loupaná rajčata a ještě krátce povaříme. Ozdobíme petrželkou.
Kuřecí ragú můžeme dle chuti doplnit čerstvými houbami, sterilovanými žampiony nebo další sezónní zeleninou. Zajímavé je také zapečené kuřecí ragú, které připravíme tak, že hotovou směs naplníme do zapékacích misek, zasypeme sýrem a krátce zapečeme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečeným toustem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.