Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová pomazánka Pomazánky
11. 10. 2017

Zeleninová pomazánka

Ingredience
- +
  • mrkev: 1 ks 
  • křen: 2 PL 
  • celer: 1 ks 
  • jablko: 1 ks 
  • kedlubna: 1 ks
  • citrónová šťáva: 1 KL
  • zakysaná smetana: 1 PL 
  • majonéza: 2 PL
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Zeleninová pomazánka - recept

Zeleninu a jablko nastrouháme, vše promícháme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a majonézu, osolíme a opepříme podle chuti. Zeleninová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky, kde ji posypeme petrželkou. 

Zeleninová pomazánka se skladuje v lednici, kde vydrží až 2 - 3 dny.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-ragu.jpg Pomazánky

Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka orestujeme maso, které osolíme a opepříme. Přendáme ho do pekáčku a uložíme na teplé místo. Na stejné…

Doporučené recepty

Nepečený čokoládový salám

Vánoční cukroví: Nepečený čokoládový salám

Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso nalámeme na menší kousky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…

Pórkový koláč

Předkrmy a chuťovky: Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…

Domácí jahodová dřeň

Dezerty: Domácí jahodová dřeň

Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou…

Přepuštěné máslo ghí

Ostatní: Přepuštěné máslo ghí

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…