Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dukátové buchtičky z domácí pekárny Hlavní jídla
19. 03. 2018

Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • čerstvé droždí: 20 g
  • mléko: 300 ml
  • špetka soli
  • olej: 100 ml
  • cukr krupice: 2 PL
  • vejce: 1 ks
  • máslo
  • vanilková omáčka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Dukátové buchtičky z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým nožem krychličky. Každou buchtičku potřeme ze všech stran máslem a pokládáme těsně k sobě na plech vymazaný máslem nebo do formy na dort. Dukátové buchtičky necháme přykryté utěrkou ještě 30 minut kynout a pečeme na 180 °C asi 25 minut

Dukátové buchtičky z domácí pekárny buď posypeme moučkovým cukrem přes sítko nebo přelijeme vanilkovou omáčkou

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kynute-buchty-z-domaci-pekarny.jpg Hlavní jídla

Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí a špetku soli. Zapneme program "Těsto" a necháme kynout. Pekáč vymažeme sádlem. Těsto na…

Doporučené recepty

Fenyklový salát s okurkou

Saláty: Fenyklový salát s okurkou

Z fenyklu odkrojíme zelené části a nakrájíme ho na tenké nudličky, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Z bio…

Baklava

Dezerty: Baklava

Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni…

Zelené fazolové lusky na smetaně

Hlavní jídla: Zelené fazolové lusky na smetaně

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…

Indická pakora

Předkrmy a chuťovky: Indická pakora

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy…