Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté knedlíky s povidly Hlavní jídla
19. 03. 2018

Kynuté knedlíky s povidly

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 125 g
  • čerstvé droždí: 10 g
  • malé vejce: 1 ks
  • žloutek: 1 ks
  • mléko: 2 PL
  • máslo: 50 g
  • moučkový cukr: 1 KL
  • vanilkový cukr: 1 KL
  • citrónová kůra: 1 KL
  • špetka soli
  • švestková povidla: 2 PL
  • slunečnicový olej: 1 KL
  • trochu hladké mouky
  • Na posypání
  • máslo: 1 PL
  • mletý mák: 100 g
  • moučkový cukr: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kynuté knedlíky s povidly - recept

Mléko zahřejeme tak, aby bylo pouze vlažné, rozdrobíme do něj droždí, zamícháme 1 lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo. Smícháme vejce, žloutek, oba cukry, zbytek mléka, citrónovou kůru, špetku soli a přimícháme mírně vychladlé rozpuštěné máslo. Přidáme mouku, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě. 

Na pomoučené ploše rozdělíme těsto na porce, dlaní stlačíme kousek těsta na placku a doprostřed dáme 1 lžičku povidel. Knedlíky pečlivě zabalíme a necháme přikryté dalších asi 20 minut na teplém místě kynout. Kynuté knedlíky s povidly potřeme olejem a uvaříme v páře asi 20 minut. 

Na posypání si připravíme máslo, které necháme při mírnější teplotě rozpustit, přidáme k němu mák a asi 1 minutu povaříme

Kynuté knedlíky s povidly posypeme makovou směsí a moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-loupaky-2.jpg Hlavní jídla

Upečte si voňavé loupáky, jaké znáte z dětství! K snídani i ke svačině

Loupáčky jsou ryze česká záležitost, a proto pro ně neexistuje jednotný anglický překlad. Někdy se chybně zaměňují za croissanty, případně se jim…

tyrolske-knedliky.jpg Hlavní jídla

Tyrolské knedlíky

Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Na sádle necháme orestovat slaninu, přidáme rohlíky a necháme společně orestovat. Smícháme s hrubou moukou, přimícháme mléko a rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme a do…

knedliky-s-vajickem.jpg Hlavní jídla

Knedlíky s vajíčkem

Knedlík a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, šalotku a petrželku nadrobno. Na troše oleje necháme zpěnit šalotku, přidáme slaninu a společně orestujeme. Přidáme kostičky knedlíku, které orestujeme ze…

tvarohove-knedliky.jpg Hlavní jídla

Tvarohové knedlíky

Tvaroh, krupici, cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme dohromady a utvoříme těsto. Dáme do lednice odstát přibližně na 1 hodinu. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které dáme do vařící…

Doporučené recepty

Zapečené těstoviny se špenátem

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny se špenátem

Těstoviny uvaříme podle návodu al dente (na skus). Na oleji necháme společně se slaninou zpěnit nadrobno…

Polévka z červené řepy

Polévky: Polévka z červené řepy

Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu…

Bigoš

Hlavní jídla: Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci…

Bujabéza (Bouillabaisse)

Polévky: Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený…