Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté knedlíky z domácí pekárny Přílohy
16. 05. 2018

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • Na 4 porce:
  • mouka polohrubá: 500 g
  • mléko: 250 ml
  • vejce: 1 ks
  • čerstvé droždí: 20 g
  • sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept

Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a čtvrt až hodinu a půl). Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout.

Hotové těsto vyndáme z pekárny na vál posypaný polohrubou moukou a rozdělíme ho na 2 až 3 díly (podle toho, jak velký máme hrnec, aby se tam knedlíky vešly) a vytvoříme z nich šišky knedlíku. Dáme vařit vodu do hrnce a mezitím necháme knedlíky ještě 10 minut odpočinout.

Do vroucí vody vložíme knedlíky. Vaříme je 10 minut, poté je ve vodě otočíme a vaříme dalších 10 minut. Knedlíky vytáhneme z vody a na několika místech propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.

Kynuté knedlíky z domácí pekárny krájíme nejlépe nití, ale můžeme samozřejmě i nožem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veka-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme…

Doporučené recepty

Plněná vejce s avokádem

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce s avokádem

Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která…

Škubánky s mákem

Hlavní jídla: Škubánky s mákem

Brambory oloupeme, rozkrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Poté část vody scedíme tak, aby byly…

Flank steak

Hlavní jídla: Flank steak

Flank steak neboli steak z hovězího pupku chutná nejlépe, je-li maso dokonale vyzrálé. Steak lehce potřeme olejem…

Polévka z růžičkové kapusty

Polévky: Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na…