Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté knedlíky z domácí pekárny Přílohy
16. 05. 2018

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • Na 4 porce:
  • mouka polohrubá: 500 g
  • mléko: 250 ml
  • vejce: 1 ks
  • čerstvé droždí: 20 g
  • sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept

Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a čtvrt až hodinu a půl). Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout.

Hotové těsto vyndáme z pekárny na vál posypaný polohrubou moukou a rozdělíme ho na 2 až 3 díly (podle toho, jak velký máme hrnec, aby se tam knedlíky vešly) a vytvoříme z nich šišky knedlíku. Dáme vařit vodu do hrnce a mezitím necháme knedlíky ještě 10 minut odpočinout.

Do vroucí vody vložíme knedlíky. Vaříme je 10 minut, poté je ve vodě otočíme a vaříme dalších 10 minut. Knedlíky vytáhneme z vody a na několika místech propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.

Kynuté knedlíky z domácí pekárny krájíme nejlépe nití, ale můžeme samozřejmě i nožem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veka-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme…

Doporučené recepty

Párky v listovém těstě - hadi

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a…

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Banánové lívance

Dezerty: Banánové lívance

Banán rozmačkáme v míse s vajíčkem. Přidáme jogurt a promícháme. Ovesné vločky s jedlou sodou rozmixujeme najemno…