Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Veka z domácí pekárny Přílohy
16. 03. 2018

Veka z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 500 g
  • mléko: 300 ml
  • máslo: 30 g
  • cukr krupice: 2 KL
  • čerstvé droždí: 20 g
  • vařená brambora: 1 ks
  • sůl: 2 KL
  • vejce na potření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Veka z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme program Těsto

Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme veku. Veky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 20 minut kynout na teplém místě. 

Veka z domácí pekárny se peče v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kynute-knedliky-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a…

Doporučené recepty

Cheesecake z ovesných vloček

Dezerty: Cheesecake z ovesných vloček

Smícháme ovesné vločky, mleté ořechy a rozpuštěné máslo, postupně přidáváme mléko dle potřeby a rukama vypracujeme…

Melounový sorbet

Dezerty: Melounový sorbet

Cukr smícháme s citronovou šťávou, zalijeme trochou vody (asi 100 ml), přivedeme k varu a přimírné teplotě necháme…

Rybí škvarky z kapra

Předkrmy a chuťovky: Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30…

Domácí pivní sýr

Pomazánky: Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr…