Petrželové pesto
Ingredience
- 1 hrnek petržele
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo piniových oříšků
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 - 2 stroužky česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle využitelné v různých obměnách. Můžeme experimentovat s rozmanitými druhy ořechů, také jej zkoušet různě dochutit. Pesto namažeme na pečivo, ale skvěle se hodí také do těstovin.
Petrželové pesto můžeme uchovávat v lednici v uzavíratelné nádobě po několik dní.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.