Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky
31. 08. 2017

Matjesy v oleji

Ingredience
- +
  • filety z cejna: 4 ks
  • olej: 200 ml
  • černý pepř: 8 kuliček
  • nové koření: 4 kuličky
  • bobkový list: 2 ks
  • badyán: 1 ks
  • sůl
  • oblíbené bylinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Matjesy v oleji – recept

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět nové koření, pepř, bobkový list a badyán. Ochucený olej necháme vychladnout. Ryby opět vložíme do vyčištěných sklenic, zalijeme olejem s kořením, uzavřeme víčkem a necháme týden uležet v chladu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Nakládané cibulky

Předkrmy a chuťovky: Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané…

Cuketové rizoto

Hlavní jídla: Cuketové rizoto

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v zapékací míse na oleji zesklovatíme. Cuketu…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…