Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mléčná rýže s jablky Dezerty
24. 10. 2018

Mléčná rýže s jablky

Ingredience
- +
  • Na 2 porce:
  • rýže Arborio: 100 g
  • mléko: 500 ml
  • třtinový cukr: 40 g
  • vanilkový lusk: 0.5 ks
  • jablko: 1 ks
  • cukr krupice: 1 PL
  • citrónová šťáva: 1 PL
  • špetka skořice
  • máslo: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Mléčná rýže s jablky - recept

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži, vanilkový lusk i semínka, třtinový cukr, zalijeme mlékem a pozvolna zahříváme až začne mírně vřít. Vaříme při mírné teplote asi 25 minut doměkka a často mícháme, hlavně ke konci, kdy začne mléčná rýže houstnout. 

Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké měsíčky nebo plátky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém jablka pozvolna opékáme, až se cukr zkaramelizuje a jablka změknou. 

Mléčná rýže s jablky se může servírovat ve skleničce, kam na dno dáme část jablíček, navrstvíme rýži a navrch ozdobíme opět jablky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mlecna-ryze-s-tresnovym-kompotem.jpg Dezerty

Mléčná rýže s třešňovým kompotem

V nepřilnavém hrnci přivedeme k varu mléko s vodou a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme 45 minut na kaši. Druhou polovinu vaření často mícháme, aby se rýže nepřipálila.  Do horké kaše přimícháme cukr a…

Doporučené recepty

Mangový cheesecake

Dezerty: Mangový cheesecake

Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem.…

Vaječná omeleta s hráškem

Předkrmy a chuťovky: Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce…

Houbová omáčka na smetaně

Hlavní jídla: Houbová omáčka na smetaně

Houby namočíme minimálně půl hodiny předem, aby změkly, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme…

Smažené mlíčí

Předkrmy a chuťovky: Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme…