Mrkvové karbanátky
Ingredience
- větší mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželka
- máslo
- ovesné vločky
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by se nám vzniklé těsto zdálo příliš řídké, můžeme zahustit vločkami. Necháme 20 minut uležet, aby vločky nasákly tekutinu.
Namočenýma rukama pak vytváříme karbanátky. Ty skládáme do pekáče, který si předem vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou oleje. Mrkvové karbanátky pečeme asi 40 minut při 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kašenebo zeleninový salát.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.