Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mrkvová pomazánka Pomazánky
14. 04. 2016

Mrkvová pomazánka

Ingredience
- +
  • mrkev: 2 ks
  • ricotta: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Mrkvová pomazánka – recept

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Celý proces tepelné úpravy by neměl přesáhnout 5 minut, aby se mrkev nerozvařila. Nakonec můžeme chuť zvýraznit zakápnutím citronovou šťávou.

Orestovanou mrkev necháme vychladnout a pak do ní přidáme ricottu a promícháme. Mrkvová pomazánka se nakonec zakápne olivovým olejem. Pokud nevyhledáváme živočišné produkty, můžeme ricottu nahradit tofu a připravit si tak zcela rostlinnou pomazánku.

Mrkvová pomazánka se podává na oblíbeném pečivu, nejlépe celozrnném. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Pomazánky

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Pomazánky

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Pomazánky

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Hovězí na houbách

Hlavní jídla: Hovězí na houbách

V hrnci rozpálíme sádlo a z obou stran opečeme naprudko plátky masa. Maso odložíme do tepla a na stejnou pánev…

Dušené kedlubny

Přílohy: Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka.…

Meruňková marmeláda

Ostatní: Meruňková marmeláda

Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky. Kousky meruněk dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce…