Pečenáče
Ingredience
- ryby bez kostí (lín, okoun, kapr,...): 1 kg
- sůl
- bílky: 2 ks
- hladká mouka
- olej
- cibule: 1 ks
- Nálev:
- ocet: 150 ml
- voda: 300 ml
- bobkový list: 3 ks
- nové koření: 6 ks
- sůl: 10 g
- cukr: 40 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečenáče – recept
Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme dozlatova na oleji. Poté necháme vychladnout. Smícháme ocet, nové koření, vodu, sůl, cukr, bobkový list a dáme krátce povařit. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Osmažené, vychladlé ryby plníme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, přidáme vychladnutý nálev a zavíčkujeme. Necháme v lednici alespoň týden uležet.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.