Rajská omáčka z protlaku
Ingredience
- hovězí vývar: 500 ml
- rajčatový protlak: 70 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- máslo: 1 PL
- mouka: 1 PL
- cukr: 2 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím vývarem a pořádně rozmícháme metličkou. Rajskou omáčku dochutíme cukrem a solí. Asi 5 minut povaříme. Nakonec přilejeme smetanu ke šlehání. Případně ještě dochutíme solí a cukrem. Necháme 5 minut probublávat.
Rajskou omáčku z protlaku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Pro děti knedlík nahradíme těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.