Pečený králík s bůčkem
Ingredience
- králík: 2 porce
- bůček: 250 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- sůl
- kmín
- bobkový list
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík s bůčkem – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme kusy králíka a bůčku. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a potřeme s ním maso, které i pokmínujeme a poklademe bobkovými listy. Vše podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny v předehřáté troubě. Maso během pečení obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Skoro měkké maso odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička.
Výpek s cibulí můžeme na závěr propasírovat přes sítko a podávat k masu.
Pečený králík s bůčkem doplní na talíři špenát a bramborový knedlík nebo ho podáváme jen s bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.