Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený králík s bůčkem Hlavní jídla
15. 05. 2019

Pečený králík s bůčkem

Ingredience
- +
  • králík: 2 porce
  • bůček: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sůl
  • kmín
  • bobkový list

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečený králík s bůčkem – recept

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme kusy králíka a bůčku. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a potřeme s ním maso, které i pokmínujeme a poklademe bobkovými listy. Vše podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny v předehřáté troubě. Maso během pečení obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Skoro měkké maso odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička. 

Výpek s cibulí můžeme na závěr propasírovat přes sítko a podávat k masu.

Pečený králík s bůčkem doplní na talíři špenát a bramborový knedlík nebo ho podáváme jen s bramborem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomalu-peceny-bucek.jpg Hlavní jídla

Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze…

veprove-vypecky.jpg Hlavní jídla

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme…

bun-ch-grilovany-vietnamsky-bucek.jpg Hlavní jídla

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme…

Doporučené recepty

Pizza z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Pizza z listového těsta

Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…

Domácí celerový džus

Nápoje: Domácí celerový džus

Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a…

Glazovaná mrkev na medu

Přílohy: Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme…