Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečený bůček Pomalu pečený bůček Hlavní jídla
25. 07. 2018

Pomalu pečený bůček

Ingredience
- +
  • vepřový bůček: 500 g
  • cibule: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pomalu pečený bůček – recept

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze všech stran do masa. Troubu předehřejeme na 120 °C. Cibuli nakrájíme nahrubo, dáme do pekáče a položíme na ji bůček, který pokmínujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a bůček pečeme přikrytý doměkka přibližně 4 hodiny. Během pečení bůček 2x otočíme. Na závěr zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme odkrytý asi 30 minut kůží nahoru, aby se vypekla dokřupava. Pomalu pečený bůček podáváme se zelím a knedlíky nebo s chlebem a kyselými okurkami.

Pokud máme rádi pečený bůček s česnekem, potřeme bůček prolisovaným česnekem před pečením nebo můžeme stroužky česneku upéct v pekáči spolu s bůčkem (v tom případě ho přidáme až cca půl hodiny před koncem pečení a dáváme pozor, aby se nám nespálil).

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-kralik-s-buckem.jpg Hlavní jídla

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme…

veprove-vypecky.jpg Hlavní jídla

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme…

bun-ch-grilovany-vietnamsky-bucek.jpg Hlavní jídla

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme…

Doporučené recepty

Dýňový salát

Přílohy: Dýňový salát

Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme,…

Domácí jahodová zmrzlina

Dezerty: Domácí jahodová zmrzlina

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…

Pampeliškový med

Ostatní: Pampeliškový med

Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem…