Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomalu pečený bůček Hlavní jídla
25. 07. 2018

Pomalu pečený bůček

Ingredience
- +
  • vepřový bůček: 500 g
  • cibule: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Pomalu pečený bůček – recept

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze všech stran do masa. Troubu předehřejeme na 120 °C. Cibuli nakrájíme nahrubo, dáme do pekáče a položíme na ji bůček, který pokmínujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a bůček pečeme přikrytý doměkka přibližně 4 hodiny. Během pečení bůček 2x otočíme. Na závěr zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme odkrytý asi 30 minut kůží nahoru, aby se vypekla dokřupava. Pomalu pečený bůček podáváme se zelím a knedlíky nebo s chlebem a kyselými okurkami.

Pokud máme rádi pečený bůček s česnekem, potřeme bůček prolisovaným česnekem před pečením nebo můžeme stroužky česneku upéct v pekáči spolu s bůčkem (v tom případě ho přidáme až cca půl hodiny před koncem pečení a dáváme pozor, aby se nám nespálil).

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-kralik-s-buckem.jpg Hlavní jídla

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme…

veprove-vypecky.jpg Hlavní jídla

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme…

bun-ch-grilovany-vietnamsky-bucek.jpg Hlavní jídla

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme…

Doporučené recepty

Jelení ragú

Hlavní jídla: Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli…

Domácí vlašský salát

Saláty: Domácí vlašský salát

Domácí vlašský salát je velmi snadný na přípravu. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi malé…

Pečené jelito se zelím

Hlavní jídla: Pečené jelito se zelím

Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla,…