Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček Hlavní jídla
10. 10. 2017

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Ingredience
- +
  • vepřový bůček bez kosti: 300 g
  • rýžové nudle Bún: 150 g
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • rybí omáčka: 2 PL
  • třtinový cukr: 3 PL
  • sójová omáčka: 1 PL
  • citrónová nebo limetková šťáva: 2 PL
  • Na zálivku:
  • rybí omáčka: 1 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • třtinový cukr: 1 PL
  • limetková šťáva: 1 PL
  • vlažná voda: 2 PL
  • chilli dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček - recept

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat do druhého dne. Poté maso ugrilujeme z obou stran dotmava. Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme chvíli odstát. 

Nudle Bún připravme podle návodu na obalu a podáváme společně se zálivkou k hotovému masu. 

Grilovaný vietnamský bůček Bún chả můžeme připravovat i v troubě na plechu, na který položíme grilovací mřížku, aby mohl odkapávat přebytečný tuk. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-kralik-s-buckem.jpg Hlavní jídla

Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme…

pomalu-peceny-bucek.jpg Hlavní jídla

Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze…

veprove-vypecky.jpg Hlavní jídla

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme…

Doporučené recepty

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…

Kukuřičná polévka

Polévky: Kukuřičná polévka

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a slaninu na menší kousky, česnek nadrobno. Na troše oleje orestujeme…

Bramborové rösti [resty]

Přílohy: Bramborové rösti [resty]

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí…

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…