Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pekingská polévka Polévky
09. 03. 2018

Pekingská polévka

Ingredience
- +
  • kuřecí prsa: 250 g
  • kuřecí skelet: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • houby shitake: 2 ks
  • bambusové výhonky: 2 PL
  • vejce: 1 ks
  • sójové klíčky: 2 PL
  • sójová omáčka: 1 PL
  • bramborový škrob: 1 PL
  • malá chilli paprička: 1 ks
  • rýžový ocet: 1 KL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pekingská polévka - recept

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i maso použijeme na polévku. Maso nakrájíme na menší kousky, mrkev, bambusové výhonky a houby na nudličky.

Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev, bambusové výhonky a houby, přidáme kuřecí maso a zalijeme vývarem (na 2 porce asi 500 - 600 ml). Přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, ocet, klíčky, sójovou omáčku a povaříme asi 10 minut

Bramborový škrob rozmícháme s trochou vody a nalijeme do polévky, která se takto mírně zahustí. Nakonec přidáme rozšlehané vejce a už jen necháme za stálého míchání srazit. 

Pekingská polévka se může podávat posypaná nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

salat-pak-choi.jpg Polévky

Salát pak choi

Salát očistíme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pak choi zlehka restujeme. Mezitím si smícháme rybí omáčku, sezamový olej, med a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme, zálivku přidáme k salátu pak…

kureci-cina-s-ryzi.jpg Polévky

Kuřecí čína s rýží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky nebo nudličky, osolíme, opepříme a naložíme na asi 2 hodiny do směsi ze sójové omáčky, solamylu, třtinového cukru, prolisovaného česneku, nadrobno nakrájené chilli papričky a…

cina-z-cukety.jpg Polévky

Čína z cukety

Cuketu, papriky zbavené jádřinců, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme sójovou omáčku, Solamyl, cukr, špetku soli, pepře, případně i chilli. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli, přidáme…

cina-z-kureciho-masa.jpg Polévky

Čína z kuřecího masa s chilli papričkami a arašídy

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, promícháme s polovinou sójové omáčky, solamylem, polovinou soli a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. V pánvi (ideálně WOK) rozpálíme olej a maso v něm zprudka…

cina-z-krutiho-masa.jpg Polévky

Čína z krůtího masa

Krůtí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s trochou oleje, prolisovaným česnekem, špetkou chilli, pepře, soli a koření na čínu. Přidáme sójovou omáčku, solamyl a necháme uležet v ledničce asi 3 hodiny. Mrkev…

Doporučené recepty

Jednohubky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček…

Pěna z bílé čokolády

Dezerty: Pěna z bílé čokolády

Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna…

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…

Paštika z vepřových jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z vepřových jater

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na…