Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilkový tatarák Předkrmy a chuťovky
04. 09. 2017

Lilkový tatarák

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks 
  • cibule: 1 ks
  • rajčata: 2 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej 
  • worchester 
  • chilli omáčka 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Lilkový "tatarák" – recept

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata si nejdříve spaříme a potom oloupeme a nakrájíme.

Vypocený lilek omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, zlehka na něm zpěníme cibulku, ke které pak přidáme i lilek. Zeleninu chvíli restujeme, pak přidáme i rajčata. Směs osolíme a opepříme a necháme smažit, dokud nezměkne.

Dochutíme worchesterem, chilli a prolisovaným česnekem. Lilkový "tatarák" necháme vychladit a podáváme na pečivu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapeceny-lilek.jpg Předkrmy a chuťovky

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Doporučené recepty

Falafel

Hlavní jídla: Falafel

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat…

Rýžové nudle s kuřecím masem

Hlavní jídla: Rýžové nudle s kuřecím masem

Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Česnek, mrkev a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso…

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…

Domácí polévkové koření

Ostatní: Domácí polévkové koření

Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Cibuli také oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé…